Jídelní lístek
Předkrmy a polévky
Rozpečené loštické tvarůžky zabalené ve slanině, s cibulkou a česnekem
Bramboráčky s brynzou, pažitkou a cibulkou, pyré z červeného zelí
Tatarský biftek z hovězí svíčkové s topinkami a česnekem
Valašská papriková kyselice s klobásou a zakysanou smetanou
Hovězí vývar s masem, máslovou kořenovou zeleninou a domácími nudlemi
Dršťková polévka s uzenou paprikou a majoránkou s čerstvě rozpečeným chlebem
Speciality šéfkuchaře
Kančí guláš s, domácím houskovým knedlíkem, cibulka a feferonka
Rib eye steak s hříbkovou omáčkou, opékané brambory grenaille a domácí tatarka
Steak z vepřové krkovice s tvarůžkovou omáčkou a slaninovým chipsem, opékané brambory grenaille
Ryby Čerstvý pstruh na másle s bylinkami a salátem s cherry rajčaty
Čerstvý pstruh s pohankou na karamelizované cibuli, se špenátem, rajčaty a gril. zeleninou
Saláty a bezmasá jídla
Salát Caesar – římský listový salát s ančovičkovým dresinkem s parmazánem, slaninovými chipsy a česnekovými krutony
Porce kuřecího masa na salát
Podzimní listový salát s čerstvým sýrem a pečenou dýní, vl. ořechy, dresink z medu a hořčice, bagetka
Míchaný malý salát z čerstvé zeleniny se slaným sýrem a s citronovou zálivkou
Smažený sýr s domácí tatarkou a bramborovými hranolky
Pohanka z mlýna od pana Šmajstrly, restovaná na karamelizované cibuli se špenátem, rajčaty a grilovanou zeleninou, ochucená parmazánem
Plněný bramborák – sýr hermelín smažený v bramborákovém těstě se salátem z kysaného zelí a cibule
Hlavní chody
Hovězí svíčková na smetaně, s brusinkami, houskovým a karlovarským knedlíkem
Kachna – smažené kachní krokety s bramborovou kaší a pyré z červeného zelí
Vídeňský telecí řízek smažený na přepuštěném másle, s máslovou bramborovou kaší
Grilované kuřecí prso s parmazánovou omáčkou a grilovanou zeleninou s bramborami
Vepřová panenka balená ve slanině s omáčkou ze zeleného pepře, bramborovými hranolky a domácí tatarkou
Bramborové halušky s beskydskou brynzou, pažitkou a cibulkou s domácím uzeným špekem
Ondráš – vepřová kotleta smažená v bramborákovém těstě se salátem z kysaného zelí a cibule
Řízek z kuřecích prsou smažený, s domácím bramborovým salátem
Řízek z vepřové krkovice smažený, s domácím bramborovým salátem
Dezerty a zmrzlina
Palačinka s čerstvým ovocem a citronovou zakysanou smetanou, sorbet z lesního ovoce
Horké maliny se šlehačkou a vanilkovou zmrzlinou
Zmrzlinový pohár
Seznam alergenů dle legislativy 1169/2011/EC v pokrmech dle jídelního lístku restaurace JANOŠTÍK
Přehled potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování
P.č. – Alergen, Poznámka
1 – Obiloviny obsahující lepek, nejedná se o celiakii, výrobky z nich
2 – Korýši a výrobky z nich, patří mezi potraviny ohrožující život
3- Vejce a výrobky z nich, patří mezi potraviny ohrožující život
4 – Ryby a výrobky z nich
5 – Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich, patří mezi potraviny ohrožující život
6 – Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7 – Mléko a výrobky z něj, patří mezi potraviny ohrožující život
8 – Skořápkové plody a výrobky z nich, jedná se o všechny druhy ořechů
9 – Celer a výrobky z něj
10 – Hořčice a výrobky z ní
11 – Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12 – Oxid siřičitý a siřičitany, v koncentracích vyšších než 10mg,ml/kg,l, vyjádřeno SO₂
13 – Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14 – Měkkýši a výrobky z nich